Tandvårdsbidrag

Alla vuxna svenskar har varje år rätt till ett tandvårdsbidrag från Försäkringskassan. Har du inte använt ditt tandvårdsbidrag i år kan du använda det när du kommer till oss. Allt du behöver göra är att besöka eller kontakta oss så berättar vi mer.

Allmänt tandvårdsbidrag

Alla som enligt socialförsäkringsbalken anses vara bosatta i Sverige har rätt till allmänt tandvårdsbidrag från och med det år de fyller 23. Det gäller också vissa personer som bor i Sverige men enligt socialförsäkringsbalken inte är att anses som bosatta i landet. Det allmänna tandvårdsbidraget betalas ut till tandläkare eller tandhygienist, men det är du som patient som bestämmer om det ska användas eller inte.

Hela bidraget måste dock användas vid ett tillfälle. Första juli varje år kommer ett nytt tandvårdsbidrag. Hur mycket bidraget är på kan du se nedan:

·       Från och med det år man fyller 23 år till och med det år man fyller 29 år är bidraget 300 kronor per år.
·       Från och med det år man fyller 30 och till och med det år man fyller 64 är bidraget 150 kronor per år.
·       Från och med det år man fyller 65 är bidraget 300 kronor per år.

Det går att spara bidraget från ett år till ett annat och använda två bidrag under ett år, samtidigt eller vid två olika tillfällen. Du kan däremot aldrig ha mer än två bidrag. Tandvårdsbidraget skyddar dig också mot höga kostnader. Tack vare Försäkringskassans högkostnadsskydd i tandvården betalar du endast en liten del av kostnaderna vid en större behandling.

Högkostnadsskyddet börjar gälla när referenspriserna för tandvård överstiger 3000 kronor inom loppet av ett år. Du får då avdrag på delar av det som kostar mer än dessa 3000 kronor.

Privattandläkare

Om du inte använt ditt tandvårdsbidrag går det utmärkt att använda det hos oss. Därmed blir ditt besök billigare. Allt du behöver göra är att säga till vid ditt besök. Vi på Stortorgstandläkarna i Kalmar är en privat tandläkarpraktik.

Många tror att privata tandläkare är dyra men det stämmer faktiskt inte. Att gå hos en privat tandläkare innebär inte någon prisskillnad över huvud taget. Hos oss får du kvalitet, trygghet och ett bra pris från första stund. Du får en bra behandling direkt och slipper oroa dig.

Med lång erfarenhet och gedigen kunskap tar vi hand om dig. Vi bygger långvariga relationer med våra patienter och tror på bra kommunikation och en öppen dialog.

Har du frågor eller vill du veta mer? – Ta kontakt med oss på Stortorgstandläkarna i Kalmar redan idag på 0480-134 44

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår