Clear Aligner – tandreglering med osynliga och avtagbara skenor

På Stortorgstandläkarna arbetar vi med modern tandreglering som ger dig en rak och fin tandrad med ett bra tandbett. Tandreglering görs alltså både av estetiska och funktionella skäl. Vi arbetar med en särskild teknik där avtagbara och osynliga skenor flyttar dina tänder en liten bit i taget tills de fått önskad placering. Metoden heter Clear Aligner och ger dig en jämn tandrad med ett vackert leende och en bättre bettfunktion.

Tandreglering med skenor

Clear Aligners skenor är mycket tunna och diskreta, praktiskt taget osynliga. Din vardag kommer därför inte att påverkas av behandlingen. Skenorna är specialtillverkade och individuellt anpassade efter din käke. Behandlingen planeras mycket noggrant av våra professionella tandläkare så att du kan känna dig lugn och trygg under hela tandregleringen. Vi börjar med att göra ett digitalt avtryck av dina tänder som skenorna sedan skapas efter. Clear Aligner kan användas både i överkäken och i underkäken. Hur lång tid behandlingen tar och hur många skenor du kommer att behöva beror på hur omfattande tandregleringen är. En tandskena används under en eller några veckor för att sedan bytas ut mot en ny tills tänderna fått önskad placering. När du får nya skenor kan det kännas lite ömt i munnen men detta går över fort. Du kan även lossa skenorna till exempel när du äter eller borstar tänderna. Det är viktigt att du rengör dina skenor på både insidan och utsidan för att hålla en god munhygien. När tandreglering är klar och tänderna har fått sin nya placering får du en tunn och osynlig skena eller en metalltråd som limmas fast på tändernas baksida som hjälper tänderna att stanna kvar i sitt nya läge.

Skonsam och bekväm behandling till ett vackert leende

Clear Aligner används vid funktionell och estetisk tandreglering för att räta ut en ojämn tandrad och justera tänder som antingen sitter för tätt eller för glest. Steg för steg flyttas dina tänder till önskat läge och du får ett härligt leende och en bättre bettfunktion.

Vill du veta mer om Clear Aligner är du välkommen att kontakta Stortorgstandläkarna eller boka in ett första besök. Vid den första konsultationen kan vi även ge dig ett kostnadsförslag på behandlingen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår