Fri från tandläkarskräck efter många år

När jag var liten skrämde min skoltandläkare mig och sedan dess har jag lidit av allvarlig tandläkarskräck. Rädslan gjorde att jag inte genomförde mina tandläkarbesök som jag borde. En helg fick jag fruktansvärd tandvärk och blev helt enkelt tvungen att uppsöka en jourtandläkare. Jag hade tur, det var Bosse och hans personal som hade jouren.

Självklart var jag nervös och innan jag satte mig i stolen berättade jag om min tandläkarskräck. Bosse lyssnade och tog allt på största allvar! Han gav mig ett varmt omhändertagande och respekterade mina upplevelser. Jag fick ett stort förtroende för Bosse vilket gjorde att jag fortsatte att gå som patient hos honom. I början var mina tänder i mycket dåligt skick! Jag hade karies men framför allt hade jag gnisslat ner tänderna till ungefär hälften.

Min tandläkarskräck försvann inte genom ett trollslag och jag lämnade återbud många gånger. Fastän jag gärna hade velat kom jag inte ifrån behandlingen. Innan det var dags för Bosse att sätta igång lugnade hans sköterskor mig genom att prata om helt andra saker. Det jag fasade mest för var borrningen men Bosse hjälpte mig igenom den. Han borrade, räknade till fem och lät mig ”andas”, därefter gjorde han om samma procedur tills allt var klart. Det låter kanske lite fjantigt men för mig var det perfekt.

Tårarna har runnit ibland men en klapp på kinden och lite beröm har hjälpt mig att orka vidare. Nu har jag satt in kronor i både överkäken och underkäken.

Utan hjälp och stöttning från Bosse, Katarina och Eva hade jag aldrig kommit så här långt. Idag ringer jag aldrig återbud förutsatt att jag verkligen inte kan. Jag ler mer än gärna och jag är så lycklig över mina nya tänder.

 

Före                                                 Efter

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår